Vežbe za mršavljenje

Vežbe za mrsavljenje mogu pomoći u mršavljenju ali su neophodne i kardio vežbe za značajno sagorevanje kalorija.Najbolje je baviti se plivanjem,trčanjem,vožnjom bicikla,brzim hodanjem ,ili preskakanjem konopca i aerobikom u kućnim uslovima.

Čučnjevi
vežbe za mrsavljenje
Jednostavna vežba ponovite je u 3 serije po 20 puta.
Sklekovi

Lezite sa licem nadole i rukama savijenim u laktovima sa laktovima za šaku odmaknutim od ramena.Prsti na nogama lagano savijeni.Podižite se dok potpuno ne ispravite ruke a glava ,kičma ,zadnjica i noge treba da budu u pravoj liniji.
10 ponavljanja u 2 serije.
Trbužnjaci.
vežbe za trbusnjaci
Lezite na ledja sa rukama ispod glave i nogama savijenim u kolenima pod uglom od 45 stepeni.podižite glavu i ledja dok glavom ne dodirnete kolena.Ponovite 10 do 12 puta u nekoliko serija.
Kontra trbušnjaci
vežba za trbusnjaci
Lezite ledjno na pod sa rukama pored tela i dlanovima nadolečpodižite noge dok kolenima ne dodirnete grudi,trudite se da ne pomerate kičmu i donji deo ledja.
Ponovite po 10 puta u 2 do 3 serije.
Plank
vežba za mršavljenje
Lezite sa sastavljenim rukama savijenim u laktovima i sa satavljenim nogama.
podignite se u položaj kao na slici i ostanite tako što duže možete.veoma je važno da vam ledja i noge budu u pravoj liniji,ako jesu osetićete zatezanje i napor na trbušnim mišićima.
Bočni plank
vežbe
Legnite na levu stranu sa rukom savijenoom u laktu,neka vam leva noga leži na desnoj.Podignite se tako da vam noge i kičma budu u pravoj liniji a telo sa podom formira trougao,ostanite u ovom položaju koliko dugo možete i ponovite koliko puta možete.

Podizanje gorneg dela trupa i glave
vežbe za mrsavljenje
Legnite na pod sa licem nadole i rukama pored tela.Lagano podižite telo i ruke sa palcem nagore,neka vam stomak ostane na podu a zadnjica neka bude opuštena,ostanite podignuti 30 sekundi.
ponovite koliko puta možete.

Tvist sa medicinskom loptom
mrsavljenje
Ova vežba se može raditi i sa nekim drugim predmetom slične veličine ili sa sastavljenim pesnicama.
Neka pokret bude brz kada se okrećete s jedne na drugu stranu.
Držite ledja i kičmu pravo.
10 do 12 ponavljanja u 2 do 3 serije.
Vežba plivanje ili supermen
vezbe
Slika sve objašnjava,u isto vreme podižete suprotnu ruku i nogu,proverite da li vam je zategnut stomak.Pazite da glava ostane u pravoj liniji sa kičmom i pazite da ruke ili noge nikada ne podižete iznad glave.
Uradite 2 do 3 serije sa 10 do 12 ponavljanja.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites